KDI përkrahë zhvillimin e demokracisë
përmes angazhimit të qytetarëve dhe OJQ-ve
në procesin e krijimit të politikave,
rritjes së transparencës dhe llogaridhënies së institucioneve publike.
Logo e TI

Demokratizimi dhe Praktikat Parlamentare

23-10-2015 - Prishtinë

Marsh paqësor nga organizatat e shoqërisë civile

Facebook  Twitter

‪#‎GjeniZgjidhje ‪#‎Dialog ‪#‎JoDhunë - ishin mesazhet të cilat sot më 23 Tetor 2015 përmes një marshi paqësor, përfaqësues të shoqërisë civile adresuan tek akterët politik. Të shqetësuar për zhvillimet e fundit politike, marshuesit:

·         Kërkuan që dhuna të mos jenë pjesë e veprimit politik si brenda ashtu jashtë institucioneve të Kosovës. Gjuha e dialogut politik është forma e vetme e zgjidhjes së problemeve politike. 

·         Mbështetën iniciativën e Presidentes Jahjaga për takim me liderët e subjekteve politike parlamentare, në funksion të tejkalimit të gjendjes së krijuar dhe inkurajuan subjektet politike për gjetjen e zgjidhjeve konkrete për normalizimin e jetës parlamentare dhe institucionale në vend.

 ·         Kërkuan mosmbajtjen e senacës së Kuvendit të paralajmëruar për sot në ora 16:00 pa ndryshim të qëndrimeve dhe rrethanave politike sepse ajo mund të ndikojë në përshkallëzimin e dhunës.

<< Kthehuni mbrapa
LAJMËRO
KORRUPSIONIN

TEL

0800 77777


Thirrjet janë pa pagesë,
të besueshme dhe konfidenciale.


DATABAZA PËR HULUMTIME
    PARLAMENTARE

Regjitrohu këtu


Ngjarjet e fundit

Ngjarje tjera: (16)...


KDI në media


Newsletter


Publikimet tjera: (2)...


WEB FAQE PËR PROGRAME DHE RRJETËZIME

Copyright 2005 - 2017 © Kosova Democratic Institute - All Rights Reserved